POSEIDON

VÄRLDENS FÖRSTA HYGIENROBOT

Poseidon är världens första hygienrobot, en intelligent duschlösning som hjälper äldre och rörelsehindrade personer att själva ta hand om sin personliga hygien.

Idén bakom Poseidon är att ge rörelsehindrade personer möjligheten att sköta sin personliga hygien under trygga förhållanden. Lösningen riktar sig till användare som har partiell mobilitet på grund av exempelvis neurologisk skada eller hög ålder. Med hjälp av hygienroboten Poseidon blir tvättupplevelsen någonting positivt. En privat stund att se fram emot – ett lyft för både självkänsla och livskvalitet.

TRYGG DUSCHMILJÖ

Duschområdet är utformat för att brukaren ska känna sig trygg och avspänd med bibehållen integritet och självkänsla. Miljön är omslutande men ändå luftig och det välvda plexiglaset är frostat för att hindra direkt insyn. Duschrobotens relativt låga totalhöjd och kompakta mått underlättar för vårdpersonalen att ha fri rörlighet runtomkring och god kontakt med brukaren utan att integriteten påverkas negativt.

OBEROENDE GER FRIHET

Med Poseidon kan brukaren själv tvätta så gott som hela sin kropp – bröst, bål, ben och underliv. Brukaren startar duschen via den smidiga kontrollpanelen som finns monterad på ena armstödet. Med hjälp av enkla och tydliga knappar styr man sedan själv tryck, temperatur, tvålsystem och duschområde på kroppen.

Duschstrålar och tvållösning fördelas separat via sammanlagt tretton duschmunstycken och dessutom finns en handdusch lätt tillgänglig. Förvärmt vatten och mjukstart ger ökad duschkomfort. Temperaturområdet är begränsat av säkerhetsskäl och för vårdpersonalen finns en kabelansluten kontrollpanel på utsidan av duschroboten. Kontrollpanelerna har identiska funktioner men den utvändiga har prioritet. Tvättkonceptet är utvecklat i samverkan med klinisk personal från gynekologi- och geriatrikenheter.

  • Black Instagram Icon

Copyright 2020 by Swedish Aid Enterprises AB