DIGITALA TERAPIDJUR

Djur har sedan länge använts i rehabiliteringssyfte med goda resultat. Att ha levande djur är dock ofta varken lämpligt eller möjligt. Detta på grund av att djuren kräver vård och omsorg, allergier och att djuren inte klarar den behandling som de ibland utsätts för.

 

En lösning på detta är att använda robotdjur som till viss del beter sig som riktiga djur och på så sätt kan skapa samma positiva effekter som att umgås med ett riktigt djur. Terapidjur kan bidra till att lindra symptom av demenssjukdom vid oro, apati, sömnsvårigheter och ångest.


Att tillbringa tid med terapidjur som ett inslag i vardagen kan därför skapa en ökad livskvalitet för bl.a. äldre och för personer med demens. Även att umgås med robotdjur under kortare stunder har visat sig kunna ge positiv effekt. 

TERAPIKATT

Terapikatten har verklighetstrogen päls och autentiska ljud. Använd medföljande borste för att göra rent pälsen. Terapikatten går ej att tvätta.

Katten har inbyggda sensorer som uppfattar berörning och rörelse.
Vibrapurr - terapikatten har ett realistiskt spinnande som känns i kroppen.

 

Färger: Svart och vit, Röd, Silvergrå och Gräddvit.

Vikt 1.2 kg.

Mankhöjd 12 cm.

TERAPIHUND

Terapihunden har verklighetstrogen päls och autentiska ljud. Använd medföljande borste för att göra rent pälsen. Terapihunden går ej att tvätta.

Hunden har, liksom katten, inbyggda sensorer som uppfattar berörning och rörelse. Terapihunden har lugnande hjärtslag och kan svara vid tillrop.

Färg: Ljusbrun.

Vikt 1.3 kg.

Mankhöjd 20 cm.

ROBOTSÄL

Paro är en autonom robotsäl som kan uttrycka känslor som överraskning och lycka genom att blinka med ögonen, röra på huvudet och flytta sina tassar. 
 
Med artificiell intelligens lär sig Paro sin användares beteende, vad som är positivt och vad som är negativt. Paro lär sig skilja på en hälsningsfras och sitt eget namn. Paro är vaken och aktiv på dagen, blir tröttare på kvällen och sover på natten. Vid beröring blir Paro glad när den blir klappad och mjukt hållen. Paro blir ledsen vid hårdhänt hantering och när Paros morrhår berörs blir den blyg och vrider på huvudet eftersom det är ett känsligt område. 
 
Tack vare att Paro är handgjord har varje Paro sitt eget individuella ansiktsuttryck. 

Färg: Vit, brun, grå, rosa.

Längd: 60 cm

Vikt 3.5 kg.

Mankhöjd 20 cm.

  • Black Instagram Icon

Copyright 2020 by Swedish Aid Enterprises AB